1 paket digestivekex, 400 g
1 msk smör
2 msk kanel
1 msk vatten
600 g philadelphiaost
4 dl crème fraiche
7 ägg
1 dl socker
1/2 citron, saft och skal
1 msk vaniljsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°. Finfördela kexen i matberedare eller stöt dem i mortel. Smält smöret och blanda kexsmulorna med smör, kanel och 1 msk vatten. Klä formen med smeten.
2. Kör osten jämn och smidig i matberedaren. Tillsätt crème fraiche och blanda väl. Rör ner äggen ett i taget, låt smeten ta upp varje ägg ordentligt innan du sätter till nästa. Tillsätt till sist citronsaft, rivet citronskal, socker och vaniljsocker.
3. Häll smeten i formen och grädda i 35-50 minuter eller tills fyllningen stelnat.
(Taget från recept.nu)
2. Kör osten jämn och smidig i matberedaren. Tillsätt crème fraiche och blanda väl. Rör ner äggen ett i taget, låt smeten ta upp varje ägg ordentligt innan du sätter till nästa. Tillsätt till sist citronsaft, rivet citronskal, socker och vaniljsocker.
3. Häll smeten i formen och grädda i 35-50 minuter eller tills fyllningen stelnat.
(Taget från recept.nu)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar